
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Uzunkum Plajı’nda ağaç budama çalışmalarına başladı. Yaz sezonuna hazırlık kapsamında gerçekleştirilen bu çalışmalar, plaj çevresindeki ağaçların daha sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlamak ve alandaki estetik görünümü iyileştirmek amacıyla yapılıyor.
Ekipler, sahil boyunca bulunan ağaçların kuruyan dallarını temizlerken, aynı zamanda çevre düzenlemesi için de hazırlıklarını sürdürüyor. Vatandaşların daha temiz ve ferah bir ortamda vakit geçirmesi hedeflenen bu çalışmalar, plajın doğal güzelliklerini koruma amacını da taşıyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapılan çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Uzunkum Plajı, ilçemizin en önemli doğal alanlarından biri. Vatandaşlarımızın yaz aylarında keyifle vakit geçirebilmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum,” dedi.
Çalışmaların kısa sürede tamamlanması ve plajın yaz sezonuna hazır hale getirilmesi planlanıyor. Fatsa Belediyesi, çevre düzenleme ve bakım çalışmalarını ilçenin diğer bölgelerinde de sürdürüyor.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.