
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” programının 4. Buluşmasını Cahit Zarioğlu Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirdi.
BAŞARININ SIRRI FARKLI OLMAK. FARKLI OLAN KAZANIR”
Kariyer günleri buluşmasında hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, öğrencilere kariyerleriyle ilgili öğütlerde bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Yeni ufuklar için gençlerimize kapımız daima açık” dedi.
Okul Müdürü Yüksel Acar ve öğretmenlerin bulunduğu konferans salonunda öğrencilerle Kariyer Günleri programı vesilesiyle bir araya gelen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, hayat hikayesini, çocukluk ve gençlik yıllarını, eğitim hayatını, ziraat odası ve belediye başkanlığı dönemindeki serüveni ve başarı öyküsünü öğrencilerle paylaştı.
“GENÇLİK VE ÜNİVERSİTE YILLARI, ZİRAAT ODASI BAŞKANLIĞINDAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI SERÜVENİ.”
Hedeflere odaklanarak sabır, gayret ve azimli çalışmayla mutlak başarıya ulaşabileceğini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, lise dönemi, hayali olan üniversiteyi, üniversite tercih dönemini, tercih ettiği üniversite ile birlikte hayatına nasıl bir yön verdiğini, ziraat odası başkanlığından belediye başkanlığı sürecine kadar yaşadığı önemli hatıraları gençlere aktardı.
“ÜNİVERSİTE YILLARIM HAYATIMIN KIRILMA NOKTASI OLDU”
“Türkiye’nin sizin gibi azimli ve geleceğin umudu olacak gençlere ihtiyacı var diyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Hayatımın kırılma noktasıdır üniversite yıllarım. Gerçek yaşamla yüzleşme dönemi diyebilirsiniz. Bizim dönemimizde üniversite mezunu olmak bir kriterdi. Şu an her ilde üniversite ve fakülteler var. Herkesin üniversite mezunu olduğu dönemdeyiz. Üniversite mezunu olmak yetmiyor. Hayatta başarının iki sırrı var. Farklı olan ve hazır olan kazanır. Şimdi daha donanımlı olmak zorundasınız. İyi derecede en az bir yabancı dil bilmeniz gerekiyor. İkinci bir yabancı dil bilmeni sizi bir adım daha öteye ayırıcı bir özellikle ileriye taşır. Beni ilgiyle ve dikkatle dinlerken sizin gözünüzdeki ışıktan anlıyorum. Siz başarıya inanmış gençlersiniz. Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi, Fatsa’nın en başarılı iki okuldan bir tanesi. Sizlerin başarısı Fatsa’mızın başarısı olacak. Fatsa sizin başarınızla gurur duyacaktır. “dedi.
FATSA GENÇ DOSTU BELEDİYE
Gençlere önem veren bir belediyecilik anlayışı ile hizmet ürettiklerini, ağırlıklı olarak genç dostu belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına şekil verdiklerini ifade eden Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gençler için tesisleşme ve sosyalleşme yönünde önemli adımlar attıklarını gençlik için sosyal ve kültürel hizmetlerin yanında fiziki anlamda yatırımı projeleri için de önemli adımlar attıklarını kaydetti.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden altyapı ve sosyal yaşam çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocuklarla karşılaşan Başkan Kibar, miniklerin “Başkanım, pikniğimize katılır mısınız?” davetini geri çevirmedi ve onlarla keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarına hızla devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve teknik ekiple birlikte Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen PMT serim çalışmalarını yerinde inceleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

Bolaman Havzası Projesi kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yönelik önemli bir destek programı daha hayata geçirildi. Bu çerçevede düzenlenen Gebe Simental Düve Dağıtım Töreni, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Celal Tezcan, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Tarım İl Müdürü Bayram Ay, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan katılımıyla gerçekleştirildi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.