
Fatsa Belediyesi, ilçedeki yeşil alan ve parkları güzelleştirmek için kullandığı çiçek ve bitkileri kendi serasında üretiyor.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Serasında Erguvan, Limoni Servi, Mor Salkım, Gül, Ortanca, Zakkum, Çalı Hanım Eli, Forstiya Altın Çanak, Süs Narı, Abelya Güzellik Çalışı, Gül Hatmi ve Papatya gibi bitkiler üretiliyor.
Bu bitkiler, Fatsa'nın yeşil alanlarına canlılık katarken, aynı zamanda doğal güzelliği ve çeşitliliği artırıyor. Fatsa Belediyesi’nin bu girişimi, hem çevre düzenlemesi hem de sürdürülebilir yeşil alan yönetimi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu kapsamda üretilen bitkiler, belediyenin çeşitli projelerinde ve yenileme çalışmalarında kullanılarak, vatandaşların yaşam alanlarını daha keyifli hale getiriyor. Ayrıca, seradaki bitkilerin yerel şartlara uygun olarak yetiştirilmesi, hem bakım sürecini hem de bitkilerin uzun ömürlü olmasını sağlıyor. Böylece, Fatsa'nın yeşil dokusunu korumak ve güzelleştirmek için atılan adımlar daha etkili hale geliyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, " İlçemizi güzelleştiren çiçek ve bitkilerimizin bir kısmını kendi seramızda yetiştiriyoruz. 2015 yılında kurulan Serada yetiştirdiğimiz çiçek ve bitkilerden ciddi bir tasarruf sağladık." dedi.
ÜRETİMDE TASARRUF
Modern bir şehir oluşturmak için tüm eksiklikleri gidermeye çalıştıklarını söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Erguvan, Limoni Servi, Mor Salkım, Gül, Ortanca, Zakkum, Çalı Hanım Eli, Forstiya Altın Çanak, Süs Narı, Abelya Güzellik Çalışı, Gül Hatmi ve Papatya gibi bitkileri kendi seramızda üretiyoruz. Doğa ve çevre dostu bir belediye olarak, şehrimizi güzelleştirmek adına çiçek ve süs bitkilerinin çoğunu seramızda yetiştiriyoruz.” dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.