
Fatsa Belediyesi, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle ilçede belirlenen ortaokul ve liselerde ‘Yunus Emre’nin Sevgi Dili’ni öğrencilere aşılamaya devam ediyor.
Türk Dili ve Kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü olması münasebetiyle UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınması, 2021 yılının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olarak ilan edilmesinin ardından Fatsa Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan eğitim projesinde bir haftada 5 okulda “Bizim Yunus’tan Dünya Dili Türkçe” projesi anlatıldı
İlk programlarını Fatsa Sakarya Ortaokulu’nda gerçekleştiren, Fatsa Belediyesi Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları İlker Taze ve İbrahim Çapkın 10 günlük zaman diliminde Sakarya Ortaokulu, Eczacı İlhan Hazinedar Ortaokulu, Şehit Ümit Karamustafa Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu, Mehmet Zahit Kotku İmam Hatip Ortaokulu, Aslancami Ortaokulu, Ilıca Ortaokulu, Yalıköy Ortaokulu, İslamdağ Ortaokulu, Geyikçeli Ortaokulu, Hatipli Ortaokulu ve Büyükata Ortaokulunda “Yunus Emre’nin Sevgi Dili’ni” anlatmaya devam ettiler.
“YUNUS EMRE’NİN SEVGİ DİLİ TOPLAM 38 EĞİTİM ÖĞRETİM KURUMUNDA CANLANDIRILACAK”
Gösteri Sanatları Atölyesi oyuncuları İlker Taze “Yunus Emre” yi, İbrahim Çapkın ise “Taptuk Emre” rolüyle gösterilerini sunuyorlar. Sınıf-sınıf gezen Yunus Emre ve Taptuk Emre tiplemeleri öğrencilere büyük sürpriz yaşatmaya devam ediyor
Fatsa’da ortaokul ve liselerde ‘Yunus Emre’nin Sevgi Dili’ 24 ortaokul ve 14 lisede toplam 38 eğitim öğretim kurumunda canlandırılacak.
“AMACIMIZ YUNUS EMRE’NİN TANINMASINI VE YAŞATILMASINI SAĞLAMAKTIR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Yunus Emre’nin vefatının üzerinden yaklaşık 700 yıl geçmesine rağmen kültür ve medeniyetimizi inşa etmeye devam ettiğini belirterek, “İnsana dair sevgi ve inancın simgesi olan Türk şiirinin baş tacı Yunus Emre’nin ilim, irfan, sevgi, güven, ahlak, iyilik, doğruluk, adalet, yardımlaşma, birlik ve beraberlik üzerine çağrılar yaparak Anadolu halkının sönmeyen umudu olmuştur. Amacımız, Yunus Emre’nin çağları aşan düşünceleri aracılığıyla Anadolu irfanının, günümüz dünyasında çocuklar ve gençler tarafından daha çok anlaşılmasını, tanınmasını ve yaşatılmasını sağlamaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze de katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla asfalt tamiri ile yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, sahillerde yürütülen temizlik çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Destinasyon Organize Yaşam Bölgesi ile birlikte gerçekleştirilen 6. Tohum Takas Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.