
Her hafta bir lisede İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile organize edilen Kariyer Günleri etkinliğine katılan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar bugün Meskei Teknik Anadolu Lisesi’ne konuk oldu.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR
TÜRKİYE’Yİ GELECEKTE TARIM VE TURİZM ÜLKESİ OLARAK ÖNGÖRÜYORUM
ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİNİN GELECEKTE ÇOK KIYMETLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kariyer Gününde öğrencilere mesleki tercihleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Kendisinin de bir Ziraat Mühendisi olduğunu ve mesleğin çok önemli olduğunu belirten Başkan Kibar, “Ülkemizin çok verimli tarım arazileri var. Zengin ürün çeşitliliğinin olduğu ülkemizin en önemli iki alanı eğitim ve tarım. Devletimizin tarım konusunda çok büyük teşvikleri var. Geleceğin en önemli mesleklerinden bir tanesi Ziraat Mühendisliği olacak. Balıkçılığın, kiviciliğin, seracılığın yoğun bir şekilde yapıldığı, bölgesel meyveciliğin her alanda arttığı bölgedeyiz. Hızlı bir şekilde bölgemiz tarım alanında gelişiyor. Türkiye’yi gelecekte tarım ve turizm ülkesi olarak öngörüyorum ve bu anlamda Ziraat Mühendisliğinin gelecekte çok kıymetli olacağını düşünüyorum. Ziraat Mühendisliği özel sektöre de çok büyük önemi var. O yüzden tarıma gereken hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar öğrencilere genç idarecilerin sayısı artması bu anlamda birçok oluşum içerisinde kendilerini yönetici olarak yetiştirme konusunda gayretli olmalarını söyleyerek, “İyi insanların sayısı siyasetin bürokrasinin arkasında olması lazım. İyi insanların da iyi siyasilerin arkasında dimdik durması lazım” diye konuştu.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önüne geçmek amacıyla asfalt tamiri ile yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, sahillerde yürütülen temizlik çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Destinasyon Organize Yaşam Bölgesi ile birlikte gerçekleştirilen 6. Tohum Takas Şenliği yoğun bir katılım ile gerçekleşti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.